Au cultivat cânepă acasă la ei, dar şi la rudele apropiate. Cinci persoane reţinute pentru punerea în circulaţie a drogurilor
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Au cultivat cânepă acasă la ei, dar şi la rudele apropiate. Cinci persoane reţinute pentru punerea în circulaţie a drogurilor

Cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 17 şi 33 de ani, originari din mun.Chişinău şi  raionul Ialoveni, au fost reţinuţi  fiind suspectaţi de cultivarea şi punerea în circulaţie a substanţelor stupefiante  de origine vegetală (marijuana hidroponică) în proporţii deosebit de mari. La moment suspecţii sunt arestaţi pentru 30 de zile.

S-a stabilit că suspecţii comercializau narcoticele prin intermediul reţelelor online. Astfel,  cumpărătorul şi vânzătorul nu aveau contact direct, iar banii erau achitaţi prin intermediul diferitor servicii de plată electronice, pe conturi create de către membrii grupului. Ulterior, pentru a pierde urma banilor, aceştia procurau monede digitale Bitcoin şi le realizau în mediul online pentru a obţine bani.
 
Gruparea a fost monitorizată timp de 2 luni, perioadă în care au fost efectuate şi achiziţii de control şi livrări controlate.  
 
În urma investigaţiilor, poliţiştii au acumulat probe care confirmau faptul că la domiciliul figuranţilor, în mijloacele de transport ale acestora cât şi la domiciliile rudelor apropiate şi prietenilor acestora sunt cultivate şi păstrate substanţe stupefiante de tip marijuana.
 
De asemenea, au fost efectuate 11 percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport a suspecţilor.
 
Astfel, au fost scoase din circuit, de pe piaţa neagră,  1,2 kg de marijuana hidroponică, în valoare de 250 000 lei şi peste 400 de plante de cânepă, la fel fiind stabilite mijloace băneşti obţinute pe cale ilegală.
 
În acest caz a fost inţiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.
  
În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.


Similare
RECOMANDĂRI