Atenţie! De mâine intră în vigoare noi condiţii de intrare în Republica Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Atenţie! De mâine intră în vigoare noi condiţii de intrare în Republica Moldova

Poliţia de Frontieră atenţionează cetăţenii că de mâine, 5 martie, intră în vigoare noi măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Conform Hotărârii CNESP, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. În cazul minorilor pînă la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul.

Excepţie de la prevederile de mai sus, se stabileşte pentru unele categorii de persoane, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă:

Persoanele care se află în regim de autoizolare/carantină pot întrerupe acest regim, după a 10-a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.
Similare
RECOMANDĂRI