Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi se împlinesc 12 ani de când poetul Grigore Vieru a plecat la cele veşnice

Astăzi, 18 ianuarie, se împlinesc 12 ani de la moartea lui Grigore Vieru. Poetul, unul dintre liderii mişcării de renaştere naţională, a fost victima unui accident rutier.

În seara zilei de 15 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru a recitat şi chiar a cântat pe scena Palatului de Cultură din Cahul, alături de Fuego. După concert, a urmat o recepţie, iar în jurul orei 22, Grigore Vieru, împreună cu vicedirectorul Ansamblului "Joc", Gheorghe Munteanu, a plecat spre Chişinău. Pentru Grigore Vieru avea să fie ultimul drum în viaţă. După miezul noptii, în drum spre Chişinău, s-a produs accidentul. Două zile mai târziu, pe 18 ianuarie, a murit la spital.

Deşi marele poet ne-a părăsit, operele lui, rămân în amintire. Grigore Vieru a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, în semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere pentru dragostea şi talentul cu care a militat, de-a lungul întregii sale vieţi, prin puterea cuvântului, pentru convieţuirea oamenilor în pace şi înţelegere, rămânând în sufletul tuturor românilor ca un simbol al legăturilor dintre fraţii de aceeaşi limbă.
 
Similare
RECOMANDĂRI