Astăzi la Chişinău soseşte Comisarul european pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi la Chişinău soseşte Comisarul european pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn

Comisarul european pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, vine astăzi la Chişinău pentru a se întâlni cu principalii actori politici şi pentru a discuta ultimele evenimente din ţară.

În ajunul vizitei, el a declarat că „aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu autorităţile pentru a confirma că Republica Moldova trece printr-un proces de schimbare paşnică a puterii, iar Uniunea Europeană este dispusă să ofere ţării consultanţă şi susţinere, inclusiv financiară”.

„Aşteptăm ca autorităţile să desfăşoare reformele urgente, în special, în domeniul economiei, libertăţii presei, consolidării statului de drept, sistemului judiciar şi investigării scandalului bancar. Aceste reforme vor consolida relaţiile bilaterale cu UE şi vor aduce beneficii care vor fi simţite de oameni”, a declarat Comisarul european.

În cadrul vizitei, el intenţionează să se întâlnească cu Preşedintele Republicii Moldova, cu preşedintele Parlamentului, cu prim-ministrul, cu preşedintele fracţiunii Partidului Democrat şi cu reprezentanţii societăţii civile.

La finele vizitei, Johannes Hahn şi premierul Maia Sandu vor desfăşura o conferinţă de presă comună la ora 15.15.

În ajun, Comisarul european a informat participanţii la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe al UE din Luxemburg despre la misiunea sa anterioară la Chişinău (3 iunie), precum şi despre evenimentele actuale.
Similare
RECOMANDĂRI