ASP anunţă despre reluarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere
Vizualizari:

ASP anunţă despre reluarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere

Potrivit Hotărârii Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică nr.13 din 29.05.2020, începând cu data de 03 iunie curent, Agenţia Servicii Publice îşi reia prestarea serviciului de examinare pentru obţinerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică şi practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire şi protecţie de la  infecţia COVID-19.

Susţinerea examenului va fi organizată în cadrul secţiilor de înmatriculare a transportului auto şi calificare a conducătorilor auto din mun. Chişinău, Bălţi, Soroca, Comrat, Edineţ, Orhei, Ungheni, Hînceşti Cahul, or. Ocniţa, Căuşeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Informaţia detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteţi accesa pe web pagina a instituţiei www.asp.gov.md.

Reamintim, că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituţiei www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenţiei, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto:

Programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă de pe 1 iunie anul curent.

Desfăşurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu data de 01.06.2020, în limita locurilor disponibile. Programările pentru susţinerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgenţă, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020).

         La organizarea şi desfăşurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajaţii Agenţiei Servicii Publice şi de către candidaţii la obţinerea dreptului de a conduce vehicule,  toate rigorile şi normele de protecţie pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

  • purtarea obligatorie a măştilor de protecţie şi a mănuşilor;
  • respectarea distanţei sociale de 1-1,5 m la proba teoretică şi purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile şi accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor  a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaţilor (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor/automobilului şi prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

În scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfăşurarea probelor teoretice şi practice este strict monitorizată video şi audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenţiei Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Similare
RECOMANDĂRI