Asigurarea securităţii ecologice a Republicii Moldova cu ajutorul NATO
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Asigurarea securităţii ecologice a Republicii Moldova cu ajutorul NATO

NATO este principalul partener strategic al Republicii Moldova care a ajutat la distrugerea deşeurilor de pesticide şi altor produse chimice periculoase de pe teritoriul ţării, rămase încă din perioada URSS.

În acest context Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova împreună cu Centrului de excelenţă în medicină şi farmacie “Raisa Pacalo” din Chişinău au organizat o masă rotundă cu genericul “Asistenţa NATO în asigurarea securităţii ecologice în Republica Moldova” pentru studenţii Centrului de excelenţă.

Stundeţii au fost interesaţi să discute despre importanţa unor astfel de proiecte, despre procesul de informare a cetăţenilor RM despre activităţile întreprinse, mediatizarea acestor acţiuni şi despre partea legislativă a procesului prin care militarii Armatei Naţionali contribuie la buna desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectelor.

Amintim că anterior în cadrul ‘Parteneriatului pentru Pace’, au fost colectate 3.245 tone de pesticide de pe întreg teritoriul republicii, dintre care 956 de tone au fost distruse cu sprijinul NATO.

Similare
RECOMANDĂRI