Aşa-zisul ministru de externe de la Tiraspol s-a plâns misiunii OSCE de „escaladarea tensiunilor de către Chişinău”
Vizualizari:

Aşa-zisul ministru de externe de la Tiraspol s-a plâns misiunii OSCE de „escaladarea tensiunilor de către Chişinău”

Aşa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a avut o întâlnire cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, căruia i s-a plâns pe presupusă atitudine neconstructivă a Chişinăului în procesul de negocieri. Ignatiev a atras atenţia celor de la OSCE cu privire anumite ameninţări care ar fi fost formulate de Chişinău cu privire la Zona de Securitate şi a preîntâmpinat partea moldovenească cu privire la „nişte paşi imprudenţi şi nepotriviţi care ar conduce la escaladarea tensiunilor”.

Ignatiev a vorbit despre ameliorarea situaţiei în pretinsa problemă bancară care ar însemna presiuni mari asupra întreprinderilor transnistrene. Aşa-zisul ministru  a îndemnat organismele internaţionale să se implice în conservarea mecanismelor de negociere şi nepermiterea degradării situaţiei.

În aceeaşi ordine de idei, pretinsul ministru a vorbit despre o pretins refuz al Chişinăului de a îndeplini nişte angajamente care le-ar fi luat anterior. Ignatiev a subliniat dorinţa Tiraspolului de a-şi dezvolta singur reţelele de comunicaţii astfel ca acestea să nu poate fi supuse riscului de a fi atacate din exterior.

Ignatiev a mai criticat şi abordarea Chişinăului în ceea ce priveşte chestiunea transportului auto şi subliniat că Transnistria ar căuta o cât mai rapidă rezolvare a pretinsei probleme, astfel ca autoturismele din regiune să poată circula peste hotare.

Ignatiev a atras atenţia celor de la OSCE cu privire anumite ameninţări care ar fi fost formulate de Chişinău cu privire la Zona de Securitate şi a preîntâmpinat partea moldovenească cu privire la „nişte paşi imprudenţi şi nepotriviţi care ar conduce la escaladarea tensiunilor”.  

Sursa: deschide.md

Similare
RECOMANDĂRI