Ar fi estorcat, lunar, bani de la subalternii săi pentru a nu le crea probleme. Şeful Spitalului de Psihiatrie din Bălţi, cercetat pentru abuz de serviciu
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ar fi estorcat, lunar, bani de la subalternii săi pentru a nu le crea probleme. Şeful Spitalului de Psihiatrie din Bălţi, cercetat pentru abuz de serviciu

Şeful Spitalului de Psihiatrie din Bălţi este cercetat penal pentru abuz de serviciu de CNA şi procurorii anticorupţie, după ce şi-ar fi obligat subalternii să-i dea lunar o parte din salariu. Potrivit informaţiilor preliminare, aceasta percepea de la medici şi personalul auxiliar taxe de protecţie pentru a nu le crea probleme.

Din declaraţiile unor angajaţi ai Spitalului reiese că şefa instituţiei le-ar fi acordat lunar unele suplimente salariu, după care i-ar fi condiţionat să-i restituie aceste adaosuri contra promisiunii de a nu le face probleme legate de activitatea profesională. Potrivit declaraţiilor martorilor, sumele acumulate lunar de şefă variau între 3000 şi 10 000 de lei, iar până în prezent au fost calculate prejudicii, aduse angajaţilor, de peste 100 000 de lei. 

Ofiţerii CNA au iniţiat o urmărire penală pentru abuz de serviciu şi au operat, în aceste zile, percheziţii la biroul de serviciu al bănuitei. De asemenea, au fost audiate mai multe persoane din cadrul instituţiei care, la această etapă, recunosc faptele medicului-şef şi cooperează cu anchetatorii.

În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate, urmând ca procurorii să decidă asupra suspendării din funcţie a acesteia. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI