Aprobat de Guvern. România şi Republica Moldova vor coopera în domeniul turismului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aprobat de Guvern. România şi Republica Moldova vor coopera în domeniul turismului

Guvernul a aprobat astăzi Acordul privind cooperarea în domeniul turismului între Republica Moldova şi România, semnat în cadrul unei şedinţe comune a Guvernelor care a avut loc la Bucureşti la 22 noiembrie 2018. Acordul este un act interguvernamental compus din 13 articole.

Documentul mai prevede lansarea unui traseu turistic ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt. 

Acordul exprimă voinţa statelor de a extinde relaţiile de coooperare în domeniul turismului şi prevede un şir de direcţii de activitate, printre care:
- dezvoltarea diverselor tipuri de turism acceptate de practica internaţională;
- realizarea de proiecte de investiţii de interes comun în domeniul turismului;
- schimburi reciproce de date şi informaţii cu privire la legislaţia şi reglementările din domeniul turismului;
- schimb de experienţă în domeniul infrastructurii turistice, a organizării şi dezvoltării activităţilor de turism, a pregătirii profesionale a personalului din industriile turistice ale ambelor state;
- promovarea potenţialului turistic, organizarea şi participarea la expoziţii specializate, precum şi la alte evenimente de promovare a destinaţiilor turistice ale ambelor Părţi;
- dezvoltarea cooperării în cadrul Organizaţiei Mondiale a Turismului şi a altor organisme internaţionale;
- organizarea de vizite de documentare pentru ziarişti, reporteri radio şi TV, precum şi pentru experţi în domeniu, etc

Acordul va înlocui câteva protocoale în domeniul turismului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Socialiste Sovietice Moldova, semnată la 27 septembrie 1990.

Republica Moldova dispune de acorduri de colaborare în domeniul turismului cu peste 20 de state. Astfel, în anii 2016 - 2017 au fost semnate acorduri cu Guvernul Georgiei privind cooperarea în domeniul turismului, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Armenia privind  cooperarea în domeniul turismului, semnatla Erevan.
Similare
RECOMANDĂRI