Aproape şapte mii de persoane au plecat din R. Moldova, în 24 de ore. Câte au revenit
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape şapte mii de persoane au plecat din R. Moldova, în 24 de ore. Câte au revenit

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 910 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 911 traversări persoane, dintre care 3 057 treceri la frontiera moldo-română, 885 treceri la frontiera cu Ucraina şi 2 969 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Aeroportul Internaţional Chişinău - 2 969 traversări persoane;
PTF Leuşeni – 1 295 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti-Galaţi - 879 traversări persoane;
PTF Sculeni – 603 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti - Reni - 306 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 910 persoane şi completate 4 310 fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 89 de apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr.26 a CNESP din 21 august 2020, din data de 1 septembrie, ora 00:00, s-au instituit noi măsuri de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale stabileşte lista ţărilor cu risc epidemiologie sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi. Această listă se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor şi apatrizilor care declară verbal că vin din ţările clasificate ca zonă verde şi se interzice celor care vin din ţările clasificate ca zonă roşie, cu excepţii. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

În baza deciziei autorităţilor naţionale competente şi în coordonare cu structurile de frontieră şi vamale din România şi Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise. 

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:
- Giurgiuleşti-Galaţi, rutier – Giurgiuleşti-Reni, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Leuşeni-Albiţa, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Palanka-Maiaki-Udobnoe, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian - Criva-Mamalîga, rutier.

Similare
RECOMANDĂRI