Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproape 700 de oameni dintre cei care s-au vaccinat cu prima doză de Pfizer sunt rude ale unor funcţionari de stat, Maia Sandu

Aproape 700 de oameni dintre cei care s-au vaccinat cu prima doză de Pfizer sunt rude ale unor funcţionari de stat, susţine preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Într-o emisiune TV, şeful statului a declarat că aceste cazuri sunt posibile din cauza corupţiei din instituţiile statului.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "688 de oameni care au primit prima doză de Pfizer sunt din categoria neamuri. Nici măcar din celelalte categorii. 139 sunt tot felul de angajaţi ai instituţiilor statului, aici bănuiesc că sunt consilieri şi aşa mai departe. Este ruşinos. Aceste lucruri discreditează efortul nostru de a obţine alte donaţii".

În ultimele săptămâni, mai mulţi deputaţi, consilieri locali, primari, preşedinţi de raioane, dar şi agenţi economici s-au lăudat pe reţelele sociale că s-au vaccinat. Asta în condiţiile în care în prima etapă de imunizare era prevăzută doar vaccinarea lucrătorilor medicali. Preşedintele Maia Sandu a anunţat că va sesiza în acest sens organele de drept.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "Noi o să sesizăm procuratura, aşteptăm informaţii mai detaliate decât cele pe care le-au prezentat. Sunt nişte oameni care trebuie să răspundă pentru că vaccinul acesta a fost dat pe mâna unui director de spital, unui şef de secţie. Cineva a luat decizia asta că trebuie să se vaccineze. Atunci când doar 8 doze merg pentru medici iar restul pentru oameni care nu sunt în nici o categorie".

Preşedintele Maia Sandu a declarat că a trimis peste 30 de scrisori şefilor de stat şi de guvern din ţările Uniunii Europene în care le solicită să ajute Republica Moldova cu noi vaccinuri. Maia Sandu spune că se duc tratative cu consorţiul farmaceutic Pfizer BioNTech pentru a achiziţiona alte loturi de vaccinuri, pe lângă cele aproape 25 de mii de doze primite pe 19 martie prin intermediul platformei COVAX. Campania de vaccinare a început pe 2 martie după ce România a oferit Republicii Moldova peste 21 de mii de doze de AstraZeneca. Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că vor dona Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin anti-covid pentru combaterea pandemiei.
Similare
RECOMANDĂRI