Apă-Canal Chişinău atenţionează: protejaţi apometrele de îngheţ
Sursa foto:ACC Vizualizari:

Apă-Canal Chişinău atenţionează: protejaţi apometrele de îngheţ

S.A. „Apă-Canal Chişinău” vine cu un apel către toţii gestionarii fondului locativ, dar şi consumatorii casnici, prin care îi îndeamnă să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalaţiilor de contorizare. Şi aceasta pentru că meteorologii au anunţat pentru acest weekend, cod galben de ninsori şi temperaturi cumprinse între -8 şi -13 grade Celsius.  S.A. „Apă-Canal Chişinău” sugerează consumatorilor să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

În această ordine de idei, ACC menţionează în mod deosebit că, potrivit pct. 33 din „Regulamentul cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobat de către Hotărârea Consiliului de administraţie al ANRE nr. 271/2015 din 16 decembrie 2015, punctul de delimitare a instalaţiilor interne de apă la blocurile locurile locative, se stabileşte la ieşirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ, iar la consumatorii casnici, punctul de delimitare se stabileşte la ieşirea din contorul instalat în căminul de branşare, amplasat în limita teritoriului consumatorului. 

Prin urmare, atât gestionarii fondului locativ, cât şi consumatorii casnici, din municipiul Chişinău sunt obligaţi să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei contorului de apă la locul de montare şi a vanelor ce echipează branşamentul. 

Pentru evitarea unor avarii precum şi a unor cheltuieli inutile, S.A. „Apă-Canal Chişinău” protejează contoarele de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branşamentelor şi a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul este foarte bine ermetizat. 

În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheţ, mai ales pe timp de noapte, când consumul este mai mic.

În cazul în care nu veţi îndeplini condiţiile solicitate, Operatorul îşi declină responsabilitatea pentru sistarea ulterioră a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a îngheţării instalaţiilor de contorizare.

Similare
RECOMANDĂRI