ANTA: Doar 32 de autocare au trecut veriicările cu privire la clasificarea pe categorii de confort
Sursa foto:anta.gov.md Vizualizari:

ANTA: Doar 32 de autocare au trecut veriicările cu privire la clasificarea pe categorii de confort

Până astăzi, 14 februarie, doar 32 de autobuze şi autocare s-au prezentat la staţiile de inspecţie tehnică a vehiculelor rutiere, pentru a fi supuse verificării criteriilor de clasificare a categoriilor de confort. În total, în Republica Moldova sunt 25 de astfel de staţii autorizate, iar în acest sens, Agenţia Naţională Transport Auto recomandă operatorilor de transport să asigure iniţierea acestor verificări.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe cu managerii şi  experţii atestaţi în conformitate cu cerinţele Acordului INTERBUS.

La situaţia din 14.02.2020, la ANTA din totalul operatorilor de transport rutier incluşi în programele de transport rutier în trafic interraional şi raional au depus graficele eşalonate privind clasificarea pe categorii de confort 339 (88%) operatori de transport rutier.

Conform informaţiilor din graficele prezentate, 2603 autobuze/autocare vor fi supuse verificărilor corespunderii categoriilor de confort după cum urmează:

1. pînă la data de 01.04.2020 - 1203 (46%) autobuze/autocare;
2. până la data de 01.06.2020 – 867 (33%) autobuze/autocare;
3. până la data de 01.10.2020 - 548 (21%) autobuze/autocare.
 

Una din problemele pe care le-au sesizat reprezentanţii staţiilor de inspecţie tehnică este durata lungă de verificare a unui autovehicul.

Prin urmare Agenţia vine cu recomandarea către operatorii de transport rutier, să asigure iniţierea verificării autovehiculelor în termen cît mai restrîns, ţinînd cont de numărul limitat de staţii/experţi de inspecţie tehnică periodică autorizate pentru efectuarea inspecţiei tehnice a vehiculelor rutiere în conformitate cu cerinţele Acordului INTERBUS.
 
Similare
RECOMANDĂRI