ANSA propune modificarea legislaţiei cu privire la produsele lactate
Sursa foto:Odoras.md Vizualizari:

ANSA propune modificarea legislaţiei cu privire la produsele lactate

În scop de prevenire şi stopare a fenomenului de utilizare neconformă a grăsimelor vegetale, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a elaborat propuneri de modificare a legislaţiei existente, în special a Hotărârii de Guvern nr. 611, care stabileşte criterii pentru fabricarea şi comercializarea produselor lactate.

Se propune ca în produsele în componenţa cărora sunt grăsimi vegetale, să fie exclusă denumirea de “produs lactat”. Produsele cu conţinut de grăsimi vegetale să fie comercializate în sectoare separate de produse lactate.

În scop de ridicare a responsabilităţii operatorilor din domeniu faţă de calitatea producţiei, ANSA propune înăsprirea sancţiunilor faţă de agenţii economici care vor plasa pe piaţă produse falsificate, până la stoparea imediată a activităţii pe o anumită perioadă.

ANSA întreprinde aceste acţiuni după ce recent, într-un studiu publicat despre componenţa produselor lactate din Republica Moldova, s-a demonstrat că acestea ar conţine grăsimi vegetale peste normă.

Amintim că responsabilii de la ANSA urmează să vină săptămâna următoare cu un răspuns referitor la calitatea produselor lactate din ţară.

Similare
RECOMANDĂRI