ANSA a instituit un post provizoriu de inspecţie la frontiera cu Ucraina
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

ANSA a instituit un post provizoriu de inspecţie la frontiera cu Ucraina

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) întreprinde măsuri de înlesnire a activităţii operatorilor economici şi a instituit un post provizoriu de inspecţie la frontiera cu Ucraina, scrie Moldpres.

Conform ordinului directorului general al instituţiei, Vladislav Cotici, acesta este „un post provizoriu de inspecţie la frontieră pentru înlesnirea activităţii operatorilor economic supuşi controlului ANSA”, fiind o soluţie „de a facilita traversarea frontierei moldo-ucrainene, prin regiunea de nord a ţării, pentru transportatorii de mărfuri”.

„Începând cu data de 7 aprilie, inspecţia loturilor de mărfuri supuse controlului la import va fi efectuată de către inspectorii ANSA la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Otaci - Moghiliov-Podolsk, în baza condiţiilor agreate de ambele părţi, dat fiind că activitatea postului vamal Mămăliga - Criva este sistată”, indică Agenţia.

Transportatorii de mărfuri vor putea traversa frontiera în intervalul 23:00-05:00, restricţia fiind valabilă doar pe sensul de ieşire din Ucraina (intrare în Republica Moldova).

"Începând cu data de 22 aprilie, traficul se va desfăşura în regim 24/24”, precizează ANSA.

Similare
RECOMANDĂRI