ANSA a demarat o ancheta de serviciu, după ce Maia Sandu a scos la iveală mai multe nereguli privind loturile de peşte infestat cu paraziţi ce au ajuns în ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANSA a demarat o ancheta de serviciu, după ce Maia Sandu a scos la iveală mai multe nereguli privind loturile de peşte infestat cu paraziţi ce au ajuns în ţară

În legătură cu informaţia privind depistarea în reţeaua de comerţ a loturilor de peşte neconform, (infestat cu paraziţi), Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a demarat o anchetă de serviciu.

Investigaţiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial, central al Agenţiei şi Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Informaţia detaliată este pusă la dispoziţia colaboratorilor Corpului de Control al Prim-Ministrului,  Poliţiei şi Procuraturii.

La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA anunţă că va informa presa despre rezultate şi măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de comercializare a peştelui neconform către consumatori.

Ancheta a fost iniţiată după ce Corpul de Control al Prim-ministrului a iniţiat în colaborare cu Poliţia o serie de verificări la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Republican de Diagnostică Veterinară care este laboratorul specializat de verificare inclusiv a peştelui.

În rezultatul acestor verificări s-a descoperit că în perioada 20 august - 4 octombrie, din 124 de loturi de peşte congelat importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi. 

Mai multe citiţi aici. 

 

Similare
RECOMANDĂRI