ANRE are şefi noi. Parlamentul i-a numit astăzi în funcţii
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

ANRE are şefi noi. Parlamentul i-a numit astăzi în funcţii

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor avea directori noi. Parlamentul a aprobat, în şedinţa de astăzi, numirea acestora.

Deputatul Ştefan Creangă, fostul preşedinte al Curţii de Conturi Veaceslav Untila, dar şi foştii vice-premieri Octavian Calmîc şi Eugen Carpov sunt noii directori ai Consiliului de Administraţie al ANRE. Parlamentul i-a învestit în funcţia de director general al Consiliului de administraţie al ANRE.

Cei 4 candidaţi au fost selectaţi în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget şi finanţe. La proba de interviu au fost admise 14 persoane. În calitate de observatori fără drept de vot, la interviul de selectare a candidaţilor pentru funcţia de director al ANRE, au asistat reprezentanţii Comunităţii Energetice, Delegaţiei UE în Republica Moldova, Guvernului şi Universităţii Tehnice a Moldovei. 

Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre Parlament pentru un mandat de şase ani. 

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor a lui Anatolie Zagorodnîi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public, desfăşurat de Comisia economie, buget şi finanţe. 

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani. 

Parlamentul a mai aprobat, în şedinţa de astăzi, numirea unor membri în Consiliul de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pe un termen de 7 ani. Este vorba despre Eugenia Buşmachiu din partea Ministerului Finanţelor, Ion Burlea din partea Băncii Naţionale a Moldovei, Nadejda Cornetel din partea Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi Victor Ermurachi din partea Ministerului Justiţiei. 

Similare
RECOMANDĂRI