Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANP declară că obiectele interzise găsite la deţinuţii din Cricova au ajuns pentru că sunt puţini angajaţi care să-i percheziţioneze pe vizitatori

Şeful Penitenciarului Cricova, Victor Munteanu, a fost reţinut pentru 72 de ore. El este bănuit că face parte dintr-o organizaţie criminală care activa în interiorul puşcăriei. În urma unor percheziţii de amploare, procurorii au găsit în celulele deţinuţilor peste 100 de cuţite confecţionate artizanal, sute de litri de alcool, droguri şi telefoane mobile. În închisoare era organitat şi un cazino clandestin.

Percheziţiile de amploare din penitenciarul Cricova, unde sunt 500 de deţinuţi, sunt o premieră pentru Republica Moldova. Ele fac parte din ancheta penală declanşată împotriva şefului adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, reţinut de săptămâna trecută pentru abuz de putere în interesul unei organizaţii criminale. În urma descinderilor, în celule condamnaţilor au fost găsite peste 100 de cuţite confecţionate artizanal, 30 telefoane mobile, 40 cartele SIM şi aproape o sută de carduri de memorie, care vor fi expertizate pentru a se stabilirea conţinutul. Anchetatorii spun că în interiorul penitenciarului Cricova funcţiona şi un aşa-zis cazinou. Procurorii au confiscat sute de fise pentru jocuri de noroc şi zeci de seturi de cărţi pentru poker. Au mai fost găsite agende care conţineau numere de conturi bancare, parole ale cardurilor, şi liste cu datornici. Oamenii legii au mai găsit sute de litri de alcool produs artizanal, seringi şi droguri. Într-un comunicat de presă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că obiectele au ajuns la deţinuţi, pentru că au puţini angajaţi care să-i percheziţioneze pe vizitatori.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor: "Cu referire la obiectele şi substanţele interzise depistate şi ridicate în urma percheziţiilor din instituţia penitenciară, menţionăm că, din cauza vulnerabilităţii edificiilor de pază, zonei de aşezare, numărului redus de angajaţi, a factorului uman. există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode."

În urma percheziţiilor, şeful Penitenciarului, Victor Munteanu, a fost reţinut şi se află în izolatorul CNA. Din penitenciar, în izolator a fost transferat şi intrelopul Vladmir Moscalciuc, alias Makena. Şi alţi 12 deţinuţi de la Cricova, care deţin diverse statute ierarhice în lumea interlopă au fost transferaţi în alte închisori din Republica Moldova. Pe numele lor, procurorii au înaintat noi învinuiri.
Similare
RECOMANDĂRI