ANI:Un ministru a declarat un conflict de interese, iar un preşedinte de raion nu şi-a declarat averea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANI:Un ministru a declarat un conflict de interese, iar un preşedinte de raion nu şi-a declarat averea

Pe parcursul ultimei săptămâni, Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a constatat cinci încălcări ale legislaţiei. Câte o incompatibilitate de funcţie a fost stabilită la un funcţionar public cu statut special din cadrul IP Călăraşi al IGP al MAI, un consilier din Vişniovca, raionul Cantemir şi la doi primari din raioanele Râşcani şi Nisporeni.

În cadrul controlului averii pe numele unui preşedinte de raion, inspectorii de integritate au identificat că acesta a admis o diferenţă substanţială şi vădită între veniturile realizate şi averea dobândită. Despre numele subiecţilor constataţi cu încălcări, ANI va comunica prin actele de constatare, care vor fi publicate pe pagina web a ANI.

De asemenea, un funcţionar cu statut special din cadrul Administraţia Naţională a Penitenciarelor, un funcţionar public din cadrul Primăriei Cricova, Chişinău şi un consilier din Consiliul local Pănăşeşti, raionul Nisporeni figurează în trei cauze contravenţionale pornite de Inspectoratul de Integritate.

Aceştia ar putea fi amendaţi pentru nedepunerea declaraţiilor de avere şi interese personale sau depunerea tardivă a acestora. Inspectorii de integritate au oferi soluţii pentru trei conflicte de interese, care au fost declarate, în conformitate cu legislaţia în vigoare,  de către un Ministru şi doi primari din raioanele Hânceşti şi Călăraşi.

ANI a eliberat 13 Certificate de Integritate. Direcţia juridică a participat în 30 de şedinţe de judecată pentru apărarea actelor de constatare.  Reprezentanţii ANI au acordat 81 de consultaţii telefonice, inclusiv 16 apeluri la Linia Instituţională de Informare.

Similare
RECOMANDĂRI