ANI. Un consilier local din suburbia Chişinăului a uitat să declare casa de locuit, construcţia accesorie, 88 de terenuri agricole şi alte venituri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANI. Un consilier local din suburbia Chişinăului a uitat să declare casa de locuit, construcţia accesorie, 88 de terenuri agricole şi alte venituri

Casa de locuit, construcţia accesorie, terenul aferent, o remorcă, 88 de terenuri agricole şi venitul obţinut din comercializarea producţiei agricole recoltate. Toate acestea a uitat să le indice în declaraţia de avere un consilier local din suburbia Chişinăului. Bunurile fost au fost descoperite de către Autoritatea Naţională de Integritate care, însă, nu a indicat şi numele acestuia.

Autoritatea Naţională de Integritate a stabilit că în declaraţia sa de avere şi interese personale pentru 2017 nu se regăsesc aceste bunuri, precum şi calitatea de întreprinzător individual, iar declaraţia pentru 2016 nici nu a fost depusă. Deşi, conform legii, consilierii au obţinut calitatea de subiecţi ai declarării, începând cu 01.08.2016.

Loturile de teren agricol, care potrivit subiectului „nu au fost indicate din neatenţie”, au fost achiziţionate în perioada 2000-2014 în baza contractelor de vânzare-cumpărare de la persoane fizice şi formează o suprafaţă totală de 44,9159 ha, iar la capitolele Cote-părţi şi Interese personale subiectul nu şi-a declarat întreprinderea individuală, motivând prin faptul că aceasta ar fi inactivă. În acest sens, în perioada 2016-2017, bazele de date nu au arătat niciun venit al întreprinderii individuale administrate de către subiect.

În declaraţia de avere şi interese personale pentru 2017, acesta a indicat doar venitul anual al soţiei de aproximativ 25 mii de lei şi indemnizaţia sa de consilier de 11 mii de lei.

Drept urmare, inspectorul de integritate a conchis prezenţa bănuielii rezonabile privind săvârşirea de către consilier a infracţiunilor incidente capitolelor X şi XV Cod Penal şi încălcarea legislaţiei fiscale, motiv pentru care urmează a fi sesizate organele de urmărire penală şi Serviciul Fiscal de Stat.

Actul de constatare emis la 10 octombrie 2019 poate fi contestat de către subiect în termen de 15 zile de la primirea acestuia, în instanţa de contencios administrativ.

Similare
RECOMANDĂRI