ANI a întocmit un dosar de confiscare a averii deputatului Dumitru Diacov
Vizualizari:

ANI a întocmit un dosar de confiscare a averii deputatului Dumitru Diacov

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privinţa unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova în rezultatul unui control al averii şi intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 - 2019, fiind extins şi asupra soţiei parlamentarului.

Potrivit actului de constatare publicat de ANI, este vorba de deputatul Dumitru Diacov.

În cadrul verificărilor efectuate şi a documentelor obţinute, inspectorul de integritate a constatat existenţa unei diferenţe substanţiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită şi veniturile obţinute de către deputat şi soţia acestuia, se arată în comunicatul ANI.

Deşi, deputatul a beneficiat de dreptul de a-şi expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta  şi-a justificat doar o parte din averea deţinută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanţa de judecată pentru declanşarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai deţină o funcţie publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată acesta va fi inclus şi în Registrul interdicţiilor al ANI.

Similare
RECOMANDĂRI