Andrian Candu: Orice va spune Comisia de la Veneţia, nu va avea efect
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Orice va spune Comisia de la Veneţia, nu va avea efect

Andrian Candu spune că orice va spune Comisia de la Veneţia, referitor la situaţia din Republica Moldova şi recentele hotărâri luate de Curtea Constituţională, „nu va avea efect”.

„Comisia se expune, dar niciodată, mai ales comisia de la Veneţia, ştim foarte bine că acestea sunt recomandări şi avize care sunt mai mult avize academico-juridice, dar niciodată, niciodată, absolut niciodată, avizele Comisiei de la Veneţia nu au avut impact în privinţa deciziilor a Curţilor Constituţionale din ţările din UE”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei emisiuni de la N4.
 
Vicepreşedintele PD spune că avizele Comisiei de la Veneţia nu au niciun impact juridic, doar politic:

„Unele partide o sa sară să zică „oau”, altele o să zică altceva, aşa cum a fost şi cu avizele Comisiei de la Veneţia ce ţin de sistemul electoral”, mai spune Candu.

TVR MOLDOVA aminteşte, Consiliul Europei a solicitat, în mod urgent, avizul Comisiei de la Veneţia asupra ultimelor decizii din Republica Moldova.

Într-un răspuns remis ZdG, Comisia precizează că va pregăti un aviz care va fi adoptat în cadrul şedinţei plenare, săptămâna viitoare, pe 21 iunie.

În acelaşi timp, unii parteneri ai R. Moldova spun că aşteaptă Comisia de la Veneţia să se expună la acest subiect: 

APCE recunoaşte Guvernul Maiei Sandu drept „un Guvern complet operaţional”

Similare
RECOMANDĂRI