Andrian Candu, mesaj de condoleanţe Casei Regale: Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelenţă
Sursa foto:infoeuropa.md Vizualizari:

Andrian Candu, mesaj de condoleanţe Casei Regale: Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelenţă

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a transmis, în numele său şi al întregului Parlament, un mesaj de condoleanţe Casei Regale şi poporului român în legătură cu decesul Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Potrivit lui Andrian Candu, Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelenţă, o personalitate de talie internaţională, care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României. Regele Mihai I şi Casa Regală a României au fost şi rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român şi un model de loialitate, curaj, demnitate şi generozitate pentru toţi românii, a mai spus preşedintele Parlamentului.
 
Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă astăzi, la ora 13.00, la reşedinţa privată din Elveţia. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile - în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.  
Similare