Andrian Candu: Ceea ce face Dodon este ca să se răzbune pe PD. „Până ieri, PSRM negocia cu PD”.
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Candu: Ceea ce face Dodon este ca să se răzbune pe PD. „Până ieri, PSRM negocia cu PD”.

Ceea ce face astăzi Partidul Socialiştilor şi Igor Dodon este ca să se răzbune pe Partidul Democrat, pentru că cei din urmă nu au acceptat toate condiţiile socialiştilor. Declaraţiile au fost făcute de către democratul Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Mai mult, Andrian Candu spune că până ieri PSRM a purtat cu PD negocieri, iar ieri, şedinţa Consiliului Republican PSRM a întârziat din cauza faptului că Igor Dodon era la PD.

„Ieri PSRM şi Dodon a venit cu unele condiţii pe care PD nu le-a acceptat”, spune Andrian Candu, subliniind că printre condiţii se număra şi rezolvarea problemei transnistrene prin federalizarea R. Moldova.
 
Potrivit lui Candu, Dodon şi PSRM solicitau schimbarea Constituţiei Republicii Moldova, pentru ca preşedintele ţării să fie ales de Parlament. Mai mult, PSRM voia să obţină, în următorul Guvern următoarele domenii: funcţia de vicepremier pentru reintegrare, Ministerul de Reintegrare, Interne, Apărării, Finanţelor, Externe şi Ministerul Educaţiei.

Totodată, PSRM voia reforma administraţiei publice locale, inclusiv alegerea primarului de Chişinău, fără participarea suburbiilor. „Toate aceste condiţii au apărut ieri, iar cea mai gravă este federalizarea Republicii Moldova, ceea ce înseamnă trădarea acestei ţări. PD nu putea să accepte astfel de condiţii”, spune Candu. 

Dacă acest document va fi nerecunoscut de Dodon, iar dumnealui va spune că este un fals, Candu susţine că PD va prezenta probe.

„Tare ne e frică că o să cadă pradă acestor ascunse gânduri, colegii din blocul ACUM”, a conchis Andrian Candu.
Similare
RECOMANDĂRI