Andrei Năstase explică de ce a votat pentru revenirea Rusiei în APCE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru revenirea Rusiei în APCE

Co-preşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase a oferit o reacţie ambiguă în care explică de ce a votat „pentru” revenirea Rusiei în APCE. Acesta spune că paradigma politică europeană se redefineşte constant, „iar dialogul este, în opinia majorităţii parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia”, se arată în reacţie.

„Niciodată mai mult decât acum nu a fost nevoie, la nivel european, de suveranitatea majorităţii, ca formă supremă a referinţei corecte pentru construirea unui spaţiu comunitar care să garanteze securitate şi prosperitate tuturor cetăţenilor europeni.

Racordarea intereselor naţionale ale statelor reprezentate în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la dezideratul comun al construcţiei europene este esenţială şi nu poate compromite specificităţile existente pentru fiecare ţară în parte. Europa viitorului trebuie să rămână un spaţiu politic inclusiv, coerent şi articulat pe temele principale care dau conţinut viitorului continentului nostru, iar majorităţile care definesc, prin evidenţa lor, abordările principale ale evoluţiei comune trebuie respectate, ca formule axiomatice ale democraţiei de care fiecare popor are atât de mare nevoie.

Din punct de vedere geografic, istoric şi cultural Moldova este şi trebuie să rămână parte a Europei, iar această asumare sinceră şi transparentă presupune, în primul rând, o aderenţă politică fermă la deciziile care se formulează şi sunt susţinute de cele mai multe dintre democraţiile consolidate ale Europei”, a conchis deputatul pentru UNIMEDIA.

Amintim că doar deputatul PAS Mihail Popşoi prezent la şedinţa APCE a votat împotrivă revenirii Rusiei. „Am votat împotriva pentru a susţine vecinii noştri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noştri de la Kiev sa ii susţin in cadrul acestui Exerciţiu de vot.” a scris acesta pe o reţea socială. 

TVR MOLDOVA aminteşte că  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Din partea R. Moldova au votat pentru, socialistul Vlad Batrîncea şi co-Preşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase, iar împotrivă a votat doar deputatul ACUM din partea PAS, Mihail Popşoi.

Doina Gherman şi un reprezentant de la PDM nu au fost prezenţi la şedinţă pentru a vota.

Similare
RECOMANDĂRI