Andrei Năstase: Demisia nu îl absolvă pe Plahotniuc de vinovăţie. „Voi apela inclusiv la FBI...”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Demisia nu îl absolvă pe Plahotniuc de vinovăţie. „Voi apela inclusiv la FBI...”

Ministrul de Interne spune că va apela la instituţiile internaţionale de investigaţie, inclusiv la FBI, pentru a obţine suport instituţional, pentru a dovedi că principalul beneficiar al fraudei bancare şi a spălătoriei banilor prin sistemul bancar din Republica Moldova este Vladimir Plahotniuc.

„În calitate de Ministru al Afacerilor Interne, alături de colegii mei din structura pe care o conduc, voi pune în aplicare Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova cu privire la starea de captivitate a statului şi hotărârea Consiliului Suprem de Securitate privind investigarea naţională şi internaţională a fraudei bancare şi a spălătoriei banilor cu origine mafiotă prin structurile bancare ale Republicii Moldova, infracţiuni care vor dovedi, fără putinţă de tăgadă, că principalul beneficiar al acestora este Plahotniuc Vladimir.

Voi apela la instituţiile internaţionale de investigaţie, inclusiv la FBI pentru suport instituţional”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Referindu-se la anunţul lui Plahitniuc de a se retrage de la şefia partidului, Năstase spune că „vinovăţiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie”. 

„Am spus în repetate rânduri, o spun şi cu această ocazie, vom face dreptate pentru toţi şi pentru fiecare în parte. Acesta este mandatul cu care am fost investiţi de oamenii liberi ai Moldovei, la 24 februarie 2019, şi avem de gând să-l ducem la îndeplinire, cu maximă determinare şi transparenţă, fără nici un fel de abatere de la litera legilor care guvernează societatea noastră”, a conchis ministrul.

Similare
RECOMANDĂRI