Andrei Năstase: Condiţionalitatea investiţiilor din România este şi meritul meu, nu acceptam ca banul românesc să fie irosit şi despre asta nici să nu se ştie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Condiţionalitatea investiţiilor din România este şi meritul meu, nu acceptam ca banul românesc să fie irosit şi despre asta nici să nu se ştie

Intenţia autorităţilor de la Bucureşti de a schimba logica investiţiilor în Republica Moldova este unul din rezultatele demersurilor făcute de către Andrei Năstase şi Platforma DA. Despre aceasta spune chiar el, afirmând că încă din 2015 a atenţionat autorităţile române să mai oprească din finanţări către Republica Moldova căci banii nu se cheltuie aşa cum trebuie.

„O asemenea abordare este şi rezultatul demersurilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului către autorităţile române. Încă în 2015 am solicitat premierului de atunci condiţionalitate pentru finanţare, pentru că de fapt statul român a contribuit financiar în foarte multe proiecte, inclusiv grădiniţe, şcoli, ca mai apoi să meargă Dodon să taie panglica de acolo, sau până la el, Plahotniuc. O asemenea abordare cu condiţionalitate este şi o contribuţie a noastră, încă de când ieşeam în stradă. Noi nu acceptam ca banul românesc să fie irosit şi despre asta nici să nu se ştie,” a declarat liderul Partidului Platforma “Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Amintim că recent, Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova a declarat că nu îl interesează ceea ce spune preşedintele României. 

Fiind întrebat cum califică răspunsul premierului Ion Chicu la adresa României şi a preşedintelui Iohanis, după ce a fost anunţat că investiţiile vor veni deja condiţionat, Andrei Năstase nu a găsit alte cuvinte potrivite pentru a califica acest ges decât nesimţire.

„Nu am alte cuvinte, asta e o nesimţire. Ce vă surprinde dacă premierul pus de Dodon are o asemenea atitudine faţă de fraţii noştri,” a menţionat Andrei Năstase. 

Amintim că ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, recent a declarat că autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova. Aflat într-o vizită în municipiul Bălţi, diplomatul român a declarat că Bucureştiul va finanţa doar proiecte concrete, la nivel local.

Recent, Klaus Iohannis a declarat că nu este convins că Republica Moldova îşi propune ca obiectiv un parcurs politico-economic european şi că, până atunci, România se va implica doar în proiectele dedicate cetăţenilor. 

De asemenea, şi premierul României Ludovic Orban a declarat că tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care creează îngrijorare. Orban consideră că actualul guvern al Republicii Moldova, condus de Ion Chicu, nu poate fi considerat „un partener serios".
Similare
RECOMANDĂRI