Andrei Năstase: „Alegerile anticipate sunt exact ceea ce-şi doresc Plahotniuc şi Dodon”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: „Alegerile anticipate sunt exact ceea ce-şi doresc Plahotniuc şi Dodon”

„Nu vom face alianţe de-a dragul împărţitului puterii. Asta s-a făcut de-a lungul timpului, s-au întâlnit şefii de partide cu adjuncţii lor pe la cafenele, pe la restaurante, pe la sedii de partid. Nu mai putem să facem ceea ce s-a făcut în toţi aceşti ani, când înaintea unor principii, unor sarcini comune, s-au pus înţelegerile dintre un partid sau altul, dintr-o grupare criminală sau alta." Declaraţiile au fost făcute de liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase, într-un interviu la Radio Europa Liberă.

Năstase a explicat de ce blocul ACUM nu acceptă invitaţiile PSRM şi PD de a merge la discuţii privind o eventuală coaliţie parlamentară.

„Cele două partide care îşi dau ghes la a ne trimite scrisori şi invitaţii vor discuţii despre cine şi cu cine face alianţă. Aţi văzut în retorica lor vreo preocupare pentru ce avem de făcut pentru această ţară? Iată de ce blocul ACUM este cel care, imediat ce s-au produs alegerile, a venit cu o gamă largă de lucruri care trebuie realizate pentru această ţară. Nu ne-au preocupat alianţele, tot felul de configuraţii ale viitoarelor guvernări, ci ne-au preocupat activităţile normale ale unor deputaţi. Nu vom face alianţe de-a dragul împărţitului puterii. Asta s-a făcut de-a lungul timpului, s-au întâlnit şefii de partide cu adjuncţii lor pe la cafenele, pe la restaurante, pe la sedii de partid. Filmul ăsta l-am mai văzut. La modul practic trebuie să discutăm ce este de făcut şi abia după asta să vedem cine vrea să facă acest lucru”.

Întrebat despre eventualitatea alegerilor anticipate, liderul DA a menţionat că, în condiţiile actualului sistemu electoral, alegerile anticipate sunt „exact ceea ce-şi doreşte Plahotniuc şi Dodon”.

„S-a scăpat cu vorba Dodon la prima sa apariţie după alegeri, despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate concomitent cu alegerile locale. Este exact ce-şi doreşte Plahotniuc, să-şi desăvârşească toate mecanismele, toate pârghiile pe care le oferă votul mixt şi să facă aşa ca, după anticipate, prin fraudă, prin utilizarea resurselor administrative, implicarea SIS, MAI, să excludă totalmente opoziţia din jocul politic. Acuma întrebarea este dacă vom avea noi, ca societate, capacitatea de a rezista acestui exerciţiu? Eu cred că da. Pentru că, dacă nu ne opunem, dacă nu ne vom bate pentru dreptul nostru de a schimba lucrurile spre bine în ţară, atunci nu vom reuşi”, a punctat Năstase.

Amintim că astăzi Partidul Democrat a lansat încă o invitaţie publică blocului electoral ACUM pentru a se aşeza la masa de negocieri, în eventualitatea unei majorităţi parlamentare, însă Blocului ACUM refuză din nou, spunând că nu duc negocieri şi dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului.

Similare
RECOMANDĂRI