Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase a depus un denunţ în urma investigaţiei făcute de către Centrul Dossier din Rusia şi RISE Moldova. Ce spune Procuratura Generală

Andrei Năstase îl acuză pe contracandidatul său la prezidenţiale, Igor Dodon, de trădare de patrie. Liderul Platformei DA a depus un denunţ la Procuratura Generală, în urma investigaţiei făcute de către Centrul Dossier din Rusia şi RISE Moldova. În cadrul investigaţiei se spune că Igor Dodon, ar colabora cu serviciile secrete ruseşti. Între timp, Procuratura Generală a anunţat în această dimineaţă că nU se va implica în chestiuni politice şi că nu deţine asemenea informaţii.

„Procuratura Generală să examineze acţiunile preşedintelui RM Igor Dodon, prin prisma infracţiunilor prevăzute de articolele 327, 328, articolul 337, este vorba de abuyul de serviciu, excesul de putere, sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, trădare de patrie, infracţiuni prevăzute de codul penal al RM”, a spus ANDREI NĂSTASE, candidat la funcţia de preşedinte, Platforma DA.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susţine că Procuratura Generală  nu dispune de informaţii că Igor Dodon ar fi emis ruşilor anumite materiale secrete.

„La începutul mandatului, eu am anunţat că Procuratura nu se va implica în chestiunile politice, mai ales în perioada electorală. Dar aceasta nu înseamnă că noi nu reacţionăm la nişte încălcări.Deocamdată, noi nu dispunem de informaţii că domnul Dodon în perioada când a exercitat funcţia de preşedinte a prezentat oarecare materiale.  Investigaţia de la RISE este o investigaţie jurnalistică, noi o luăm în consideraţie, dar, în afară de aceasta, noi trebuie să acumulăm şi alte probe”, a spus ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general al Republicii Moldova.

După apariţia investigaţiei RISE, mai mulţi politicieni au cerut excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.

Candidatul la prezidenţiale Dorin Chirtoacă susţine că a depis şi el o sesizare la Comisia Electorală Centrală. Purtătorul de cuvânt al candidatului Igor Dodon, Ludmila Muntean, neagă toate acuzaţiile şi spune că sunt nişte falsuri de campanie electorală.

„Disperarea unor candidaţi nu are limite. Cetăţenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toţi concurenţii la locul lor, după merit şi rezultate. Nu a mai rămas mult. Răbdare”, a spus LUDMILA MUNTEAN, purtător de cuvânt al candidatului Igor Dodon.

La începutul acestei săptămâni, Centrul Dossier din Rusia şi RISE Moldova au publicat o investigaţie jurnalistică în care susţin că în administraţia Kremlinului ar exista un aşa-numit "departament moldovenesc", care ar avea drept scop controlul din umbră a clasei politice din Republica Moldova. De asemenea, în investigaţie se spune că Igor Dodon, sub numele de "Kremlinovici", ar fi coordonat, raportat şi oferit informaţii secrete ruşilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI