Andi Cristea. Republica Moldova este un partener credibil şi serios pentru Uniunea Europeană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andi Cristea. Republica Moldova este un partener credibil şi serios pentru Uniunea Europeană

Vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă a plenului comunitar şi preşedintele Delegaţiei Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, Andi Cristea, a declarat într-un interviu că Republica Moldova este un partener credibil şi serios pentru Uniunea Europeană, dar sunt încă multe lucruri de pus la punct pentru alte evoluţii în această relaţie.

De asemenea, Cristea a mai subliniat în interviu faptul că forţele politice de la Bucureşti trebuie să sprijine formarea unei coaliţii pro-europene la Chişinău în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă, pentru ca drumul european al Republicii Moldova să nu fie deturnat de forţele pro-ruse.

Europarlamentarul susţine că preşedintele Dodon nu are prieteni în UE şi nici nu arată vreun interes în acest sens. "În acelaşi timp, prietenii săi de la Est nu ajută Republica Moldova nici pe departe atât cât o fac România şi alte state europene, ci dimpotrivă. După cum vedeţi, politic există o motivaţie, dar tacticile alese sunt păguboase pentru economie şi stabilitate."

Politicianul a comentat şi efectele propagandei de la Kremlin declarând că este îndreptată spre a otrăvi prietenia şi relaţiile dintre Bucureşti şi Chisinău şi pentru a produce neîncredere în ochii partenerilor europeni în acţiunile României faţă de Republica Moldova. "Totuşi, partidele care susţin relaţia cu România sau relaţia cu Uniunea Europeană ar trebui să privească mai atent la viitorul apropiat şi să înceapă să lucreze la o coaliţie pro-europeană."

Interviul integral poate fi găsit aici. 
Similare
RECOMANDĂRI