Anatolie Zagorodnîi şi-a dat demisia din funcţia de director al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anatolie Zagorodnîi şi-a dat demisia din funcţia de director al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor

Ex-deputatul democrat, Anatolie Zagorodnîi, şi-a dat demisia din funcţia de director al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC). Anunţul a fost făcut de deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba, care anterior a cerut de mai multe ori demisia lui Zagorodnîi.

„Anatolie Zagorodnîi şi-a depus cererea de demisie”, se menţionează în mesajul postat de Alaiba pe pagina lui de Facebook. Ziarul de Gardă l-a contactat pe Anatolie Zagorodnîi pentru a solicita o reacţie pe marginea acestui subiect, însă acesta are telefonul închis.

În iulie 2020, ZdG a scris că deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a sesizat Curtea Constituţională privind numirea lui Anatolie Zagorodnîi la şefia Agenţiei Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (ANSC), pe un termen de 7 ani. Parlamentarul a cerut atunci ca hotărârea Parlamentului prin care Zgorodnîi a ajuns la conducerea ANSC să fie declarată neconstituţională, sesizare care însă la scurt timp a fost respinsă de CC.

Deputatul PAS a cerut CC suspendarea hotărârii prin care Zagorodnîi a fost numit în funcţie, precum şi declararea acesteia ca fiind neconstituţională. El susţinea atunci că acesta fusese numit chiar dacă nu a avut experienţa necesară.

Deşi a fost demis de Parlament în iulie 2019 din funcţia de consilier al Agenţiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi a revenit pe data de 9 noiembrie 2019, la muncă. Revenirea lui Zagorodnîi a avut loc în contextul emiterii de către Judecătoria Chişinău a unei decizii prin care a fost anulată hotărârea de atunci a Parlamentului R. Moldova.

Anatolie Zagorodnîi a fost revocat pentru că a fost numit în funcţie, deşi nu avea experienţa necesară. El este unul dintre cei 14 deputaţi comunişti care la 21 decembrie 2015 şi-au anunţat „detaşarea de Partidul Comuniştilor” şi formarea Platformei parlamentare social-democrate „Pentru Moldova”. Ulterior, toţi cei 14 deputaţi au aderat la Partidul Democrat.

Sursa: zdg.md

Similare
RECOMANDĂRI