Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anatol Ciubotaru a fost din nou demis din funcţia de director al Spitalului Clinic Republican "Timofei Moşneaga". Reacţia medicului

Medicul Anatol Ciubotaru a fost din nou demis din funcţia de director al Spitalului Clinic Republican "Timofei Moşneaga", din Chişinău. Asta după ce în urmă cu doar trei zile, Curtea Supremă de Justiţie l-a restabilit în funcţie după ce mai fusese o dată demis. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că i-ar fi expirat contractul de muncă iar un alt contract nu poate fi semnat. Contactat de TVR Moldova, medicul Anatol Ciubotaru nu a răspuns pentru a ne oferi o reacţie, însă a scris pe pagina lui de facebook că nu crede că demiterea lui ar fi o coincidenţă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, contractul individual de muncă a lui Anatol Ciubotaru a expirat pe 19 octombrie. Într-un comunicat de presă, autorităţile spun că, în baza legii, angajatul îşi încetează activitatea la atingerea vârstei de 65 de ani.

ARGUMENTELE MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII: "Anatol Ciubotaru a adresat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale o scrisoare prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă 6 luni. În context, menţionăm că, aprobarea cererii este contrar legii, .... contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani...."

Anatol Ciubotaru a venit cu o reacţie pe reţelele de sociale.

REACŢIA MEDICULUI ANATOL CIUBOTARU:"Nu ştiu dacă instanţa supremă a tot amânat intenţionat timp de 4 luni adoptarea soluţiei evidente ... până când contractul a expirat... am depus la minister o cerere prin care am solicitat prelungirea contractului, pentru ca să nu trebuiască să mă  plătească pentru cât am lipsit, ci pentru munca pe care o pot presta efectiv ...."

Pe 16 octombrie, Curtea Supremă de Justiţie l-a repus pe Anatol Ciubotaru în toate drepturile prevăzute de contractul individual de muncă după ce fusese demis în luna martie 2020. Ministerul Sănătăţii este obligat să achite toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada demiterii. Anatol Ciubotaru a fost demis de la conducerea spitalului republican pentru că a organizat testarea la un laborator privat a şase angajaţi din Secţia de Terapie Intensivă. El nu ar fi dispus şi repetarea testelor într-un laborator de stat şi nu a luat măsuri pentru izolarea şi internarea angajatilor suspecti de infectare cu Covid-19.
Similare
RECOMANDĂRI