Ana Guţu, despre noua funcţie din Guvernul României: Sper să fie în beneficiul tuturor cetăţenilor R. Moldova, nu doar al unioniştilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ana Guţu, despre noua funcţie din Guvernul României: Sper să fie în beneficiul tuturor cetăţenilor R. Moldova, nu doar al unioniştilor

Ana Guţu declară că îşi va suspenda atribuţiile pe care ele exercită în calitate de vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale pe perioada mandatului său de secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu R. Moldova, din Guvernul României.

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi membrul PUN, Ana Guţu, speră că noua structură creată în Guvernul României va coopera cu autorităţile locale din Republica Moldova, pentru realizarea diferitor proiecte.

„Îmi face o deosebită onoare faptul că am fost propusă de colegii din PMP pentru ocuparea acestei funcţii. Este pentru prima dată în istoria recentă când se creează un  departament pentru relaţii cu R. Moldova în Guvernul României.

Este important că această nouă structură să fie viabilă şi să fie plenar la punerea în aplicare a unor proiecte pragmatice de cooperare cu cei din R. Moldova şi mă refer la cooperare descentralizată, pentru că, din păcate, Guvernul de la Chişinău nu şi-a propus ca prioritate integrarea europeană şi parcursul european al R. Moldova.

Sper că această numire să fie în primul rând în beneficiul cetăţenilor R. Moldova, în beneficiul tuturor cetăţenilor, nu doar al unioniştilor. Îmi doresc foarte mult ca această cooperare să ia avânt şi să apropiem unirea politică a celor două state româneşti, iar între timp voi contribui plenar la proiecte pragmatice pentru binele tuturor.

În virtutea acestei numiri, mă văd obligată să-mi declin toate atribuţiile pe care le deţin în cadrul PUN, pentru perioada exercitării mandatului”, a declarat Ana Guţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că  ieri a fost anunţat că Ana Guţu, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, actual vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale, a fost numită de premierul român Ludovic Orban în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu R. Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI