Ambasadorul României, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere cu premierul Ion Chicu
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Ambasadorul României, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere cu premierul Ion Chicu

Şeful Executivului de la Chişinău a avut o întrevedere cu Excelenţa sa ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a apreciat înalt dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului român pentru susţinerea constantă  acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare, dar şi pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„România mereu ne-a fost alături prin suportul său valoros. Republica Moldova mizează în continuare pe susţinerea statului român şi vă asigurăm că agenda de reforme a Guvernului este orientată spre a schimba lucrurile în ţara noastră în folosul cetăţenilor”, a menţionat premierul.

Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al ţării va fi susţinut în continuare de autorităţile române. Aceste mesaje au fost enunţate premierului Ion Chicu de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. Totodată, oficialii au discutat despre nivelul de implementare a proiectelor comune şi perspectivele de fortificare a relaţiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc.

Ion Chicu a trecut în revistă priorităţile Guvernului pentru perioada următoare şi a vorbit despre ultimele evoluţii în implementarea reformei administraţiei publice. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la activităţile Executivului în vederea sporirii implementării proiectelor bilaterale, accentuând că orice reformă necesită a fi comunicată pe larg, pentru a asigura o percepţie corectă a acesteia de către cetăţeni şi a spori  gradul de încredere din partea societăţii.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a afirmat că în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice şi va fi strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova şi avansarea parcursului său european.

„România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spaţiu comun de limbă, cultură şi tradiţii care, cu siguranţă, constituie un  fundament solid al relaţiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român. 

De asemenea, ambasadorul român acreditat la Chişinău a mulţumit pentru susţinerea acordată de autorităţile Republicii Moldova în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din România, care la primul tur s-au desfăşurat fără impedimente.

Oficialii au făcut un schimb de opinii şi privind proiectele implementate în ultimii ani cu suportul părţii române în special în domeniile educaţiei, culturii şi sănătăţii publice, inclusiv renovarea şi dotarea grădiniţelor şi donarea a 196 de microbuze şcolare. Totodată, părţile au subliniat importanţa realizării la timp a proiectelor energetice, menţionând în special construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni – Chişinău.

Amintim totuşi că prima vizită externă, efectuată de către noul prim-ministru Ion Chicu, a avut loc la Moscova:
 

Opinie: „Tot sprijinul pe care ni l-a dat România până acum a fost scuipat, pentru că Chicu a fost în prima sa vizită la Moscova”

 

Brînzan, despre rezultatele premierului la Moscova: Preţul la gazul rusesc oricum urma să se micşoreze, iar creditul de 500 mln. $ - „astea-s poveşti”

 

VIDEO/UPDATE: Premierul Ion Chicu anunţă că preţul la gazul rusesc va fi micşorat începând cu 1 ianuarie

 

Rusia urmează să ofere R. Moldova un credit de 500 de milioane de dolari. La ce vor fi folosiţi aceşti bani

 

Ion Chicu s-a văzut cu premierul Rusiei, Dmitrii Medvedev. L-a invitat să viziteze R. Moldova

Similare
RECOMANDĂRI