Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău remarcă controlul politic asupra mass-media din Republica Moldova
Sursa foto:Media Azi Vizualizari:

Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău remarcă controlul politic asupra mass-media din Republica Moldova

Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Steven Fisher, a reuşit să remarce şi în Republica Moldova problema controlului politic asupra mass-media, valabilă în multe ţări şi care, în opinia lui, trebuie reglementată.

Într-un interviu pentru Media Azi, diplomatul mai spune de ce anularea aşa-numitei „legi anti-propagandă” ar genera dificultăţi, cât de mult ar trebui statul să controleze fenomenul ştirilor false, dar şi de ce soluţia pentru multe din aceste probleme este educaţia media - instruirea tinerei generaţii să pună întrebări şi să gândească critic.

„Aş spune că e o piaţă diversă şi destul de complexă, cu tehnologii moderne, în care se pune mult accent pe online şi reţele sociale - consum multe ştiri prin intermediul Facebook, ceea ce nu făceam până a veni aici, adică multe instituţii media folosesc această reţea drept un mijloc important de răspândire a informaţiei. Bineînţeles că cea mai mare parte a informaţiei este difuzată la TV, în eter sau online; e puţină media tradiţională, deşi există ziare, unele ediţii tipărite le citesc şi eu. E o piaţă diversă, cu conţinut variat - şi rafinat, şi din cel uşor de digerat, şi de complexitate medie, unde dezbaterea problemelor politice şi sociale este prezentă, inclusiv instituţiile media independente au şansa să vorbească direct cu politicienii de vârf”, a spus Steven Fisher.

Puteţi citi interviul integral pe media-azi.md.

 
Similare
RECOMANDĂRI