Ambasadorul Daniela Morari, acreditată ca Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană
Vizualizari:

Ambasadorul Daniela Morari, acreditată ca Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană

Ambasadorul Daniela Morari şi-a prezentat ieri, 30 iulie, scrisorile de acreditare preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, devenind în mod oficial Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, se arată în comunicatul Ministerului de Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova.

În cadrul convorbirii bilaterale, care a urmat după ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul Republicii Moldova s-a referit la priorităţile mandatului său, în special la implementarea eficientă a Acordului de Asociere RM – UE, precum şi la participarea constructivă a ţării noastre în Parteneriatul Estic. De asemenea, s-a reiterat înalta apreciere din partea autorităţilor de la Chişinău pentru asistenţa oferită de către UE în contextul COVID-19.

Ceremonia reprezintă ultimul element al procedurii de acreditare al noului şef de misiune, care s-a început pe data de 6 martie 2020 cu prezentarea scrisorilor de acreditare Preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.  

La rândul său, Ursula von der Leyen a felicitat diplomatul moldovean cu intrarea oficială în funcţie, menţionând importanţa pentru UE a cooperării cu Republica Moldova.  

Similare
RECOMANDĂRI