Ambasada României recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada României recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondenţă

În contextul incertitudinilor legate de durata şi efectele pandemiei COVID-19, Ambasada României recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondenţă. Ambasada României în Republica Moldova reiterează faptul că în această toamnă sunt planificate alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senatul Parlamentului României.

„În acest fel, alegeţi să vă protejaţi, atât personal cât şi pe ceilalţi, şi să eliminaţi orice risc de infectare!”, se arată într-o postare pe Facebook a Ambasadei României la Chişinău.

Ambasada României reaminteşte persoanelor care doresc să-şi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare 2020 din România că se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondenţă sau pentru a vota la o secţie de votare în străinătate.

Pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sunt necesare următoarele acte, conform Anexei la OMAE nr.1627 din 26.08.2019:

Pentru cetăţenii români aflaţi temporar în Republica Moldova:

• Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
• copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedeşte dreptul de şedere în Republica Moldova, eliberat de autorităţile locale – permis de şedere temporară.

Pentru cetăţenii români deţinători şi a cetăţeniei Republicii Moldova

• Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
• copie scanată sau fotografie după un document de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova.

Cererile pentru votul prin corespondenţă pot fi trimise până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Urmează ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autorităţile din România în perioada următoare.

Pentru informaţii suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţie o secţiune specială: http://www.mae.ro/node/52162.

Alte aspecte privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare vor fi comunicate în perioada următoare, ţinând cont atât de evoluţia situaţiei generate de pandemia Covid-19, cât şi de eventualele modificări şi completări ale cadrului normativ în materie electorală.

Similare
RECOMANDĂRI