Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a donat un lot de tehnică de calcul pentru dotarea unităţilor operaţionale ale IGC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a donat un lot de tehnică de calcul pentru dotarea unităţilor operaţionale ale IGC

Colonelul Ştefan Pavlov, Comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri a avut o întrevedere cu E.S. Zhang Yinghong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. La eveniment a fost prezent dl Gheorghe Bălan, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul dialogului au fost stabilite priorităţile de colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova pentru anul 2019.

Totodată, E.S. Zhang Yinghong, a transmis un lot de tehnică de calcul pentru dezvoltarea capabilităţilor operaţionale ale Inspectoratului General de Carabinieri. Lotul cuprinde seturi de calculatoare, imprimante şi  smartphoane.

Tehnica primită va fi destinată pentru dotarea unităţilor operaţionale şi sporirea capacităţilor subunităţilor responsabile de analiză şi operatibilitate, contribuind esenţial la eficienţa activităţilor de asigurare a ordinii şi securităţii publice, sporirea timpului de reacţionare la contracararea faptelor ilicite, precum şi promovarea legalităţii în beneficiul cetăţenilor şi al întregii societăţi.

Părţile au reiterat interesul şi angajamentul IGC, privind iniţierea şi extinderea parteneriatului cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova şi Poliţia Populară Înarmată Chineză, fapt care va constitui un plus de valoare la eforturile depuse în reformarea Trupelor de Carabinieri, proces din care vor deriva avantaje reciproce şi de lungă durată.

Similare
RECOMANDĂRI