Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alianţa Nord Atlantică este alături de Republica Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Alianţa Nord Atlantică este alături de Republica Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Astăzi, reprezentanţii NATO au oferit un lot umanitar în valoare de 300 de mii de dolari. 25 de mii de costume de protecţie urmează să fie distribuite angajaţilor din spitale.

Ambasada Lituaniei, care este un punct de contact al NATO, în Chişinău, a oferit 25 de mii de costume de protecţie biologică de unică folosinţă. 

Excelenţa Sa KESTUTIS KUDZMANAS, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova: "Aliaţii NATO sunt solidari cu Republica Moldova în măsurile de răspuns la pandemia de COVID-19. Livrarea de astăzi este prima parte de asistenţă umanitară din partea NATO în lupta cu noul coronavirus. Aşteptăm şi al doilea lot de echipamente medicale  - 100 de mii de măşti de unică folosinţă de tip FFP2, care vor sosi în următoarele săptămâni".

Autorităţile Republicii Moldova au mulţumit pentru ajutorul acordat, mai ales că numărul cazurilor de Covid-19 este în creştere. 

TATIANA ZATÎC, secretar de stat Ministerul Sănătăţii: "Este un lot important deoarece vine să asigure protecţia lucrătorilor medicali care lucrează în secţiile de profil covid. Sper că această solidaritate va continua şi noi sumtem bucuroşi de tot ce se oferă pentru ţara noastră".

Săptămâna trecută, Guvernul României a oferit Republicii Moldova 13 camioane cu materialele de protecţie în valoare de 2,3 milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI