Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandru Slusari aşteaptă raportul Procuraturii Generale în ce priveşte furtul miliardului

Raportul Procuraturii privind furtul bancar a fost dur criticat de către Preşedintele Comisiei Parlamentare de anchetă. Alexandru Slusari declară că în loc să fie prezentat un raport amplu în plen a primit o analiză generală cu date nesemnificative.

Deputatul Alexandru Slusari spune că a aşteptat mai mult decât cele două foi ale raportului oferit de Procuratura Anticorupţie. Instituţia trebuia să prezinte un document amplu nu doar să expedieze cîteva date prin poşta electronică.

"Documentul care l-am vazut eu - iată, aceste 2 pagini, ma scuzaţi, din punctul meu de vedere personal, aşa în limba română, este un cuvânt "atpisca". Acest document este o atpiscă care, aşa pe ultima sută de metri semna,t haideţi iată ce avem, nu acest lucru noi aşteptăm de la Procuratura Generală."

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a declarat pentru TVR Moldova că nu era prevăzut un raport în Parlament, iar toate datele au fost deja expediate şi publicului. Procuratura Anticorupţie a stabilit unde au fost chetuiţi banii, însă nu şi cine a făcut plăţile.

Raportul mai conţine două secţiuni speciale dedicate cercetărilor care se fac pe numele lui Ilan Sor şi Vlad Plahotniuc.

Raportul a fost întocmit la cererea Parlamentului după verificările făcute de comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor furtului din sistemul bancar. Mai sunt aşteptate rapoarte de la Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor.


 
Similare
RECOMANDĂRI