Alegeri România: În baza căror acte pot vota cetăţenii români din R. Moldova
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Alegeri România: În baza căror acte pot vota cetăţenii români din R. Moldova

Ambasada României în R. Moldova aminteşte cetăţenilor R. Moldova, care deţin şi cetăţenie română, care sunt actele în baza cărora pot vota la alegerile din România.

Potrivit prevederilor art. 83 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cetăţenii români cu domiciliul în România, care au fost înscrişi în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă în străinătate, îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării, însoţite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reşedinţei:
-cartea de identitate;
-cartea electronică de identitate;
-cartea de identitate provizorie;
-buletinul de identitate;
-paşaportul diplomatic;
-paşaportul diplomatic electronic;
-paşaportul de serviciu;
-paşaportul de serviciu electronic;
-paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar.

Conform prevederilor art. 83 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate, în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării:
-paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu;
-paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu;
-paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.

Potrivit art.1 din Decizia nr 35 a Biroului Electoral Central, alegătorul care deţine un act de identitate din cele prevăzute la art. 83 alin. (1)-(3) din Legea nr. 208/2015, al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia.
 
Similare
RECOMANDĂRI