Alegeri prezidenţiale, România, turul II. Astăzi se deschid secţiile de vot din diaspora
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri prezidenţiale, România, turul II. Astăzi se deschid secţiile de vot din diaspora

Intrăm în linie dreaptă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale la secţiile din străinătate. Astăzi se deschid cele din diaspora, iar românii din România sunt chemaţi la urne duminică. Reprezentanţii guvernului de la Bucueşti au încercat să remedieze deficienţele semnalate în turul I şi ne asigură că totul este pregătit.

Românii din străinătate au şi în turul al doilea 3 zile la dispoziţie să voteze. Astăzi, secţiile vor fi deschise de la ora 12 până la 21, iar sâmbătă şi duminică de la 7 la 21. În România, se va vota duminică, de la ora 7 la 21.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a făcut un ultim inventar al problemelor. Ministrul le-a cerut prefectilor să se asigure că totul este pus la punct şi să acorde o atenţie specială turismului electoral.

“Voi constitui zone de siguranţă, astfel încât turismul electoral să fie redus sau chiar anihilat. Nu e posibil ca într-o localitate cu 250 de alegători la europarlamentare să fie 560 pe liste suplimentare. Într-o comună care nu este staţiune turistică şi în care nu a existat vreun pelerinaj ecumenic”, a declarat Marcel Vela.

Până în acest moment, Autoritatea electorală Permanentă a validat şi 10.500 de voturi exprimate prin corespondenţă.

Similare
RECOMANDĂRI