Ala Nemerenco: Înregistrarea vaccinului Sputnik s-a făcut pentru a fi comercializat doar prin instituţii private şi doar contra plată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ala Nemerenco: Înregistrarea vaccinului Sputnik s-a făcut pentru a fi comercializat doar prin instituţii private şi doar contra plată

înregistrarea la Agenţia Medicamentului a vaccinului Sputnik nu s-a făcut pentru ca cetăţenii să aibă acces la acesta. Un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă aşteaptă să primească autorizaţia de import pentru ca să fie introdus în Republica Moldova şi să fie comercializat doar prin instituţii private şi doar contra plată, a scris pe Facebook consilierul prezidenţial Ala Nemerenco.

„Doriţi să supravieţuiţi? Fiţi buni şi plătiţi. Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziţia oamenilor vaccin gratuit şi în cantităţi suficiente?”, a scris Ala Nemerenco.

Potrivit consilierului prezidenţial, acesta este motivul pentru care unii deputaţi orchestrează dezinformări la adresa vaccinului adus din România.

„Nu au făcut şi nu fac niciun efort să aducă o donaţie de vaccin măcar echivalentă celei din România. Ei fac doar şedinţe şi dau indicaţii. Asta când au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor. Şi nu au făcut nimic ca să asigure ţara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Şi asta în timp ce toate ţările prin lunile septembrie-noiembrie 2020 deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul”, a scris Ala Nemrenco.

Amintim că ex-preşedintele Igor Dodon a afirmat că există trei căi de introducere a vaccinului Sputnik în Republica Moldova.

„Şi a treia cale sunt agenţii economici privaţi. Odată ce este înregistrat vaccinul în Republica Moldova, şi cel occidental, şi cel al Federaţiei Ruse, atunci clinicile private, agenţiile, pot, pe bază comercială, să le procure şi să le propună populaţiei”, a spus Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI