Air Moldova îşi reia cursele charter. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pasagerii pentru a urca la bord
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Air Moldova îşi reia cursele charter. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pasagerii pentru a urca la bord

La cursele pentru zborurile operate de compania aeriană Air Moldova, din Republica Moldova, în perioada 22 – 28 mai, vor fi acceptaţi doar cetăţenii deţinători ai vizelor de reşedinţă şi ai permiselor de şedere în ţările spre care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii trebuie să verifice cu autorităţile statului în care intenţionează să călătorească sau să-l tranziteze toate restricţiile de călătorie sau de intrare impuse.

 În caz de nerespectare a acestor restricţii, compania aeriană îşi rezervă dreptul de a nu accepta pasagerul la zbor. Este anunţul făcut în această dimineaţă pe pagina oficială a companiei, transmite IPN.

Restricţii sunt impuse şi pentru zborurile spre Republica Moldova. La cursele spre Republica Moldova vor fi acceptati doar pasagerii cetăţeni ai Republicii Moldova, membrii de familie ai acestor cetăţeni; persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţi; persoane care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent; membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaţionale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar.

În scopul prevenirii riscurilor de răspândire a coronavirusului sunt întreprinse măsuri suplimentare de protecţie la toate zborurile operate de companie. Toţi pasagerii la cursele operate de compania Air Moldova în această perioadă sunt rugaţi să poarte în mod obligatoriu măşti şi mănuşi de unică folosinţă.

Un alt operator aerian din Republica Moldova, Flyone a anunţat anterior că, în temeiul restricţiilor impuse de ţări pentru destinaţiile operate de companie, toate zborurile pe perioada 16 mai - 31 mai sunt suspendate. Flyone a anunţat reluarea treptată a zborurilor, în baza planurilor de relaxare a restricţiilor în fiecare ţară, planificată pentru începutul lunii iunie.

Pasagerilor afectaţi de aceste modificări, compania Flyone le propune alternative, precum posibilitatea de a modifica gratuit biletul pentru un zbor alternativ pe aceeşi destinaţie până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; posibilitatea modificării gratuite a biletului pentru o altă destinaţie până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; oferirea unui voucher în valoare egală cu preţul biletului iniţial, plus 20% de la valoarea iniţială; rambursare conform regulilor tarifului.

Compania aeriană Flyone colaborează cu autorităţile competente în fiecare ţară de destinaţie şi va informa prompt despre reluarea zborurilor în baza permisiunilor acordate de către autorităţi pentru fiecare destinaţie.

Similare
RECOMANDĂRI