Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţiile de turism din R. Moldova nu mai vând niciun pachet turistic spre China

Epidemia de coronavirus, care îngrijorează întreaga planetă, afectează şi afacerile din turism. Agenţiile din Republica Moldova nu mai vând niciun pachet turistic spre China. De altfel, multe companii aeriene şi-au redus sau chiar au suspendat zborurile spre ţara grav afectată de epidemie. Prudenţi, unii călători spre China au renunţat la serviciile deja cumpărate. Operatorii din domeniu speră că vor relua vânzarea pachetelor turistice, după ce pericolul va trece. 

Deşi China nu era o destinaţie foarte populară pentru basarabeni, agenţiile de voiaj au decis să nu mai pună la dispoziţia clienţilor niciun pachet turistic spre ţara grav afectată de noul coronavirus. Mai ales că, acum cinci zile, ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis o avertizare de călătorie în China.
 
Operatorii de turism susţin că nu au luat această decizie la indicaţiile autorităţilor din Republica Moldova ci, mai debgrabă, din cauza companiilor aeriene internaţionale, care îşi suspendă, treptat, zborurile către China.
 
Operatorii din turism spun că, deocamdată, nu sunt basarabeni care să-şi fi anulat vacanţele spre Thailanda ori Japonia, ţări apropiate de China unde au fost confirmate cazuri de coronavirus. Recent, autorităţile sanitare ruse au blocat intrarea în ţară a unor grupuri turistice de chinezi, din cauza epidemiei. Şi autorităţile de la Beijing au impus restricţii localnicilor care vroiau să viziteze alte ţări. Ieri, compania rusă Ural Airlines a suspendat zborurile spre Insula Hainan, considerată staţiunea preferată a ruşilor din China. Transportatorul a promis să returneze banii pentru biletele deja cumpărate.
Similare
RECOMANDĂRI