Agenţia Medicamentului a mai aprobat un studiu clinic destinat tratamentului COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Agenţia Medicamentului a mai aprobat un studiu clinic destinat tratamentului COVID-19

Un nou studiu clinic, destinat tratamentului infecţiei COVID-19, a fost aprobat astăzi în cadrul şedinţei Comisiei Medicamentului pe lângă Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Studiul este unul internaţional şi multicentric, care se desfăşoară la iniţiativa unui centru de cercetare din Marea Britanie, producătorii medicamentului fiind două companii farmaceutice din Australia.

“Cercetarea medicală este vitală pentru obţinerea de noi tratamente orientate pe rezultate clinice pozitive în beneficiul pacienţilor. AMDM în comun cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemiţanu” este în permanentă căutare de soluţii inovative, pentru a identifica metode de tratament eficiente pe care le aşteaptă pacienţii şi medicii din Republica Moldova”, a declarat Eremei Priseajniuc, directorul general al AMDM.

Studiul clinic se va desfăşura în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” şi Institutului de Medicină Urgentă.

Anterior, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a mai aprobat trei studii clinice ale medicamentelor, destinate tratamentului infecţiei COVID-19, desfăşurate de către companii farmaceutice cu renume din UE şi SUA.

Toate studiile clinice desfăşurate în Republica Moldova sunt efectuate sub supravegherea şi evaluarea Comitetului Naţional de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Similare
RECOMANDĂRI