Aflat la Moscova, Igor Dodon a vorbit la telefon cu Vadim Krasnoselski despre interdicţia Tiraspolului aplicată maşinilor înregistrate în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aflat la Moscova, Igor Dodon a vorbit la telefon cu Vadim Krasnoselski despre interdicţia Tiraspolului aplicată maşinilor înregistrate în R. Moldova

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, anunţă că a discutat prin telefon cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, despre interdicţia Transnistriei aplicată automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Dodon spune că a convenit cu Krasnoselski să găsească „soluţii de urgenţă” cu privire la acest subiect, pentru „evitarea unei situaţii de criză.

Amintim că Tiraspolul a anunţat că regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina. Hotărârea va intra în vigoare in data de 24 ianuarie curent.

Decizia autorităţilor separatiste vine după ce autorităţile de la Chişinău au interzis traversarea frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului.

Cu o reacţie la acest subiect a venit şi vicepremierul pentru Reintegrare,  Alexandru Flenchea, care spune că iniţiativa Chişinăului de a suspenda în  regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislaţiei naţionale este o măsură temporară, de test. 

„Aceasta ne va permite sa vedem câţi şoferi care călătoresc peste hotarele ţării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuţelor neutre şi cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toţi deţinătorii de autoturisme să intre în legalitate şi să se bucure de libertatea de circulaţie”, explică Flenchea.

Similare
RECOMANDĂRI