Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Afaceri pe bani europeni: O tânără şi-a pus bazele unei livezi, accesând un credit preferenţial oferit de UE

Bani şi proiecte europene. Noţiuni fără de care astăzi, Republica Moldova nu ar fi fost aşa cum o ştim. Avem acum mulţi agenţi economici, care ne duc faima în Europa şi plătesc impozite în bugetul de stat. Acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul oferit de Uniunea Europeană. Granturi, credite preferenţiale, şcolarizare şi numeroase pieţe de desfacere, toate au contribuit la revigorarea economiei.

După ani buni trăiţi în străinătate, Cristina Morcov a decis să se întoarcă acasă cu toată familia. Şi-a dorit un venit stabil, aşa că s-a gândit să pună bazele unei livezi. Avea nevoie de peste 13 mii de euro şi pentru că nu avea toţi banii necesari, a accesat un credit preferenţial oferit de Uniunea Europeană, prin programul "Livada Moldovei".

Acum, tânăra antreprenoare planifică extinderea afacerii. Vrea să dubleze cele 15 hectare de livadă pe care le are. Însă, pentru asta are nevoie de ajutor, iar tatăl ei va pune umărul la dezvoltarea afacerii.

Familia vrea ca în următorul an să-şi creeze propria linie de păstrare a fructelor. Familia Morcov este o dovadă în plus că, odată întorşi acasă, basarabenii îşi pot clădi propria afacere în baza experienţei obţinută în statele europene dar şi cu sprijinul european.  
Similare
RECOMANDĂRI