Aeroportul Chişinău: Mai mult de jumătate din banii investiţi de Avia Invest în 2019 sunt din taxele pe care le achită pasagerii
Vizualizari:

Aeroportul Chişinău: Mai mult de jumătate din banii investiţi de Avia Invest în 2019 sunt din taxele pe care le achită pasagerii

Mai mult de jumătate din banii investiţi de Avia Invest în Aeroportul Internaţional Chişinău, vin din taxa de 9 euro pe care o achită fiecare pasager care zboară prin intermediul acestui aeroport. Informaţiile au fost oferite astăzi de către preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pe lângă preşedinte.

Şeful statului spune că în anul 2019, conform condiţiilor contractuale, Avia Invest trebuia să investească 160 de milioane de euro. Din această sumă, doar 95 de milioane de euro au ajuns să fie investiţi.

„Iar aceşti bani, sursele sunt foarte interesante. 59 de milioane de euro sunt din taxele plătite de pasageri”, a declarat astăzi Igor Dodon.

Neîndeplinirea condiţiilor contractuale reprezintă un temei de reziliere a contractului, declară Igor Dodon, subliniind că autorităţile mizează şi ape alte două căi de reziliere.

Una dintre căi este anularea contractului pe motiv că nu au fost respectată transparenţa şi interesul statului la semnarea contractului. Igor Dodon spune că în prezent, sunt pornite 5 dosare penale ce priveşte procesul de semnare a contractului.
 
O altă cale este anularea taxei de 9 euro, pe care o achită pasagerii şi anularea condiţiilor preferenţiale pe care le are investitorul privind situaţia de monopol.  
 
Similare
RECOMANDĂRI