Aeroportul Chişinău: 10.000 de ţigări, ascunse în folie de staniol, în bagajul unui tânăr ce intenţiona să ajungă în Londra
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Aeroportul Chişinău: 10.000 de ţigări, ascunse în folie de staniol, în bagajul unui tânăr ce intenţiona să ajungă în Londra

Angajaţii vamali de la Aeroportul Internaţional Chişinău au prevenit o nouă tentativă de trafic ilicit cu produse din tutun.  Vameşii au demascat planurile unui conaţional, care a încercat să tăinuiască ţigările, învelindu-le în folie de staniol. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, spera că această metodă îl va ajuta să „camufleze” ţigaretele, astfel încât scanarea bagajului să nu dea niciun rezultat.

În pofida încercărilor sale, procedura de scanare nu a fost necesară. Funcţionarii vamali au remarcat comportamentul suspect al bărbatului şi l-au rugat să prezinte spre control bunurile pe care le transportă.

În cadrul verificărilor, vameşii au depistat, în bagajele de mână, circa 10 000 de ţigarete ”Rothmans”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Potrivit informaţiilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate pe piaţa neagră a Uniunii Europene.

Drept urmare, ţigările au fost confiscate, iar cercetările pe caz continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

Similare
RECOMANDĂRI